|
Post by Mirko on Jul 17, 2005 21:24:36 GMT
Pobjeda nad Rumunjskom u Splitu sa 4:1! Bravo!
23. rujna protiv Rusije za ulazak u finale - igra se u Hrvatskoj.
|
|
|
Post by Mirko on Jul 17, 2005 21:26:55 GMT
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 23, 2005 8:33:34 GMT
Eh - dosao je i taj dan
Danas pocinjemo taj polufinalni dvoboj protiv rusa...
MARIO ANÈIÆ danas æe u 13 sati otvoriti Davis Cup susret s Rusijom, a snage æe odmjeriti s prvim reketom gostiju, Nikolayem Davydenkom.
Rezultatom ždrijeba održanog u èetvrtak odluèeno je da æe Ivan Ljubièiæ odigrati drugi meè, takoðer danas i to s Youzhnyim.
"Super Mario" æe preko sedmog igraèa svijeta pokušati ubilježiti prvu pobjedu, no to neæe biti lako, jer je i Davydenko u odliènoj formi, a ove je godine igrao polufinale Roland Garrosa i èetvrtfinale Australian Opena.
U Davis Cupu je Davydenko dobio sva tri meèa ove godine, a predvodio je Ruse u pobjedi nad Francuzima i omoguæio im da se plasiraju u splitsko polufinale.
U dosadašnjim dvobojima s Davydenkom Anèiæ vodi 2:1, no posljednju pobjedu je "odnio" Rus prošle godine u St. Poeltenu, kojeg je na kraju i osvojio.
Spomenimo i to da je ruski izbornik Shamil Tarpischev odluèio da æe se Igor Andreeva u paru s Youzhnym suprostaviti paru Ljubièiæ - Anèiæ, a taj æe se ogled održati u subotu u 14 sati.
(Probrano s indexa)
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 23, 2005 13:26:49 GMT
Uf Mario ce izgleda izgubiti prvi mec ...
Gubi 2:0 u setovima i 3:1 u trecem setu ...
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 23, 2005 14:16:19 GMT
Tracak nade!
Mario se izgleda uspio vratiti u mec.
Brejknuo je rusa (tek drugi put u mecu) i izjednacio set a onda ga odmah brejknuo jos jednom i smanjio na 2:1 u setovima ...
S U P E R ...
Inace Davydenko je trazio lijecnicku pomoc da mu stave bandazu na ruku ...
Moze li Mario napraviti takav preokret?
|
|
|
Post by Ivan on Sept 23, 2005 14:54:53 GMT
Kvragu izgubio je Nadam se da ce moj imenjak da pobjedi.
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 23, 2005 15:32:21 GMT
Ljubo? ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 25, 2005 16:10:18 GMT
Promijenio sam Mirkov naslov ovog topica ...
Naime - danas je Ljubinom pobjedom Hrvatska USLA U FINALE DAVIS CUP-a ...
Sutra mozete zezati Engleze jer su se oni borili sa Svicarcima u "Ligi za opstanak ..."
;D ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 26, 2005 12:28:13 GMT
No konacno sam iskopao nesto i na ovdasnjim stranicama sto nije poraz UK protiv Svicarske ... Double upset in Davis Cup semis Croatia and Slovakia both reached the Davis Cup final for the first time with surprise wins over Russia and Argentina respectively. Ivan Ljubicic was the hero for Croatia, adding the clinching victory over Nikolay Davydenko to his wins in the opening singles and the doubles. Slovakia's victory was confirmed when Dominik Hrbaty beat Guillermo Coria to give them an unassailable 3-1 lead. The final will be played in Slovakia at the beginning of December. "I always thought my Olympic bronze medal was the highlight of my career, but this is better," said Ljubicic after his 6-3 7-6 (8-6) 6-4 win over Davydenko. "I don't care who we play in the final." Ljubicic came back from 3-0 and 5-3 down in the second-set tie-break to take a two-set lead and then broke Davydenko to love as he served at 4-5 in the third set to seal victory. The victory was his ninth in nine Davis Cup matches this season, including wins over Andre Agassi and Andy Rodthingy to knock the United States out in the first round. Dmitry Tursunov claimed the dead rubber against Ivo Karlovic 6-4 6-4 to narrow the final margin to 3-2. Hrbaty described the atmosphere in Slovakia's win as "the best I've ever played in".
"All the people were cheering for me, and I didn't want to disappoint them," he said.
"I played really well right up to the last point, and I'm really happy for my team-mates and all the people." Dakle u prosincu u Slovackoj ... bila bi to ludnica da to osvoje ...
|
|
|
Post by biker on Sept 26, 2005 13:22:04 GMT
Ivanisevic se pokusava uvaliti u reprezentaciju za finale. Sto mislite o tome?
WIMBLEDONSKI pobjednik Goran Ivaniševiæ vrlo je blizu povratka u hrvatsku reprezentaciju kojoj bi mogao pomoæi u finalu Davis Cupa protiv Slovaèke. Pobjednik meèa Tuskar - Ivaniševiæ u Slovaèkoj æe biti èetvrti hrvatski reprezentativac.
Nakon povijesne pobjede nad Rusima u polufinalu Davis Cupa izbornik hrvatske teniske reprezentacije Nikola Piliæ je najavio iznenaðenje.
Kako javlja Reuters, Piliæ æe deset dana prije finala u Bratislavi organizirati meè u kojem æe snage odmjeriti Saša Tuskar i sadašnji pomoæni trener Goran Ivaniševiæ.
"Po prvi puta obznanjujem da æu u svom klubu u Munchenu organizirati meè izmeðu Gorana i Saše." - kazao je Piliæ.
"Održat æe se na brzoj podlozi na 500 metara nadmorske visine, što æe sigurno pomoæi Goranu." - uz smješak je dodao Piliæ.
"Onaj tko pobijedi bit æe èetvrti igraè reprezentacije. No ako Goran i izgubi, bit æe uz nas na finalu." - zakljuèio je Piliæ.
Ivaniševiæ je takoðer potvrdio da je spreman za finale i povratak nakon što se prošle godine zbog ozlijede ramena povukao iz natjecateljskog tenisa, redovito igra seniorske turnire.
"Nije na meni da odluèim. Hoæu li biti pomoæni trener ili èetvrti igraè nije toliko važno, no sigurno je da æu biti ondje." - kazao je Goran i dodao: "Znam da možemo osvojiti Davis Cup."
Podsjetimo, Nikola Piliæ je s Njemaèkom tri puta osvajao Davis Cup, tako da su njegove trenerske reference i metode višestruko provjerene, èemu u prilog ide i aktualni teniski uspjeh kakav Hrvatska do sada nije mogla niti sanjati.
Još samo da Goran ponovo podigne pokal, ali ovog puta pobjednika Davis Cupa. No, na to još treba prièekati do 4. studenog, zadnjeg dana finala u Bratislavi.
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 26, 2005 14:57:48 GMT
Mislim da bu sve bilo dobro ako nam ne zatreba cetvrti igrac ... ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 28, 2005 10:28:47 GMT
Pilic je inace razrijesio dvojbe oko toga - veli da se salio ...
PETI put Nikola Piliæ vodit æe svoju momèad u finalu Davis Cupa, ali po prvi puta æe to biti Hrvatska. Kako se podigla velika medijska prašina, kako kod nas, tako i u stranim medijima, oko moguæeg kvalifikacijskog ogleda Ivaniševiæa i Tuksara za èetvrto mjesto u reprezentaciji, Piliæ je razriješio sve dvojbe. On želi, a ako i Goran to želi, bit æe prijavljen za finale.
"Tri dana su se Goran i Tuksar prepucavali oko toga tko je bolji i tko bi pobijedio u nekom eventualnom, ali zapravo imaginarnom meèu. Goran je rekao Tuksaru da nema nikakvih šansi, jer æe ga nakon 10 dana treninga razbiti, a Tuksar je izjavio da je to nemoguæe. I tako, rijeè po rijeè dogodila se ona moja reèenica nakon pobjede nad Rusima o nekakvom kvalifikacijskom susretu koji bi se trebao igrati u Muenchenu. Naravno, da to nije bilo realno, ali ispalo je tako, možda nisam tako mislio." - kazao je Piliæ novinaru Sportskih novosti.
"Naravno da tog meèa neæe biti. Ako Goran želi, a i mi to želimo, on æe biti naš èetvrti prijavljeni igraè u finalu sa Slovacima, ali æe isto tako Saša Tuksar biti u Bratislavi." - dodao je izbornik hrvatske reprezentacije, koji je s Njemaèkom tri puta u Davis Cupu osvajao finale.
"Goran je zlato hrvatskog tenisa i hrvatskog sporta i oko njegove nominacije nema apsolutno nikakve dvojbe. Uostalom, da nije bilo Gorana i njegovog oca Srðana, koji su me prije pet godina pozvali da vodim Hrvatsku u Davis Cupu, to se vjerojatno nikada ne bi niti dogodilo. Meðutim, kad su oni to tražili, nisam mogao odbiti." - zakljuèio je Piliæ.
|
|
|
Post by biker on Sept 28, 2005 11:12:53 GMT
Ja mislim da Ivanisevic nema sto igrati u finalu. Sad bi se on uvalio da dobije pehar. Zasto nije igrao od pocetka. Pilic je inace razrijesio dvojbe oko toga - veli da se salio ... PETI put Nikola Piliæ vodit æe svoju momèad u finalu Davis Cupa, ali po prvi puta æe to biti Hrvatska. Kako se podigla velika medijska prašina, kako kod nas, tako i u stranim medijima, oko moguæeg kvalifikacijskog ogleda Ivaniševiæa i Tuksara za èetvrto mjesto u reprezentaciji, Piliæ je razriješio sve dvojbe. On želi, a ako i Goran to želi, bit æe prijavljen za finale. "Tri dana su se Goran i Tuksar prepucavali oko toga tko je bolji i tko bi pobijedio u nekom eventualnom, ali zapravo imaginarnom meèu. Goran je rekao Tuksaru da nema nikakvih šansi, jer æe ga nakon 10 dana treninga razbiti, a Tuksar je izjavio da je to nemoguæe. I tako, rijeè po rijeè dogodila se ona moja reèenica nakon pobjede nad Rusima o nekakvom kvalifikacijskom susretu koji bi se trebao igrati u Muenchenu. Naravno, da to nije bilo realno, ali ispalo je tako, možda nisam tako mislio." - kazao je Piliæ novinaru Sportskih novosti. "Naravno da tog meèa neæe biti. Ako Goran želi, a i mi to želimo, on æe biti naš èetvrti prijavljeni igraè u finalu sa Slovacima, ali æe isto tako Saša Tuksar biti u Bratislavi." - dodao je izbornik hrvatske reprezentacije, koji je s Njemaèkom tri puta u Davis Cupu osvajao finale. "Goran je zlato hrvatskog tenisa i hrvatskog sporta i oko njegove nominacije nema apsolutno nikakve dvojbe. Uostalom, da nije bilo Gorana i njegovog oca Srðana, koji su me prije pet godina pozvali da vodim Hrvatsku u Davis Cupu, to se vjerojatno nikada ne bi niti dogodilo. Meðutim, kad su oni to tražili, nisam mogao odbiti." - zakljuèio je Piliæ.
|
|
|
Post by Neutrino on Sept 28, 2005 11:32:22 GMT
Kao Tuksar?
|
|
|
Post by berlitz on Sept 28, 2005 12:38:57 GMT
Zna li netko kako doæi do ulaznica za Slovaèku? Danas ujutro èuo na radiju da Slovaci žele održati natjecanje u dvorani u kojoj su zadnji put igrali sa Argentinom u polufinalu u koju stane svega 4.000 navijaèa. Ali Hrvati su se tužili na to jer znaju da onda veliki broj njihovih navijaèa neæe dobiti ulaznice zbog premalog broja mjesta. Tako da su neslužbeno odluèili da æe natjecanje onda prebaciti u veliku hokejašku dvoranu u koju stane 8.000 ljudi. Znaèi, stanem i ja, hihi.. ;D samo mi fali ulaznica koju nemam (al' moram nabavit).
|
|