|
Post by Seka on Feb 5, 2005 11:53:08 GMT
Janica Kostelic was a champion again Friday, a little more than a year after she was beset by fatigue, hair loss, bad vision and an ailing knee.
The Croatian star successfully defended her title in the combined at the world championships with a victory over Anja Paerson.
Kostelic, who missed all of last season after thyroid surgery and several knee operations, completed the grueling program of a morning downhill leg and two afternoon slalom runs in a combined time of 2 minutes, 53.70 seconds.
"The gold medal means a lot to me. To be able to defend it even though I had no expectations here is wonderful," Kostelic said. "It's nice to be back. I always knew I'd be back. I just didn't know how s.."
|
|
|
Post by Iz Vecernjeg on Feb 5, 2005 11:55:34 GMT
Samo dan uoci kombinacije Janici Kostelic bilo je sve jasno. Nija od onih tipova koji æe tražiti alibi, koji ce nestajati u praznim tlapnjama. Bila je sigurna da je tu, u kombinaciji ona favorit. Strah? Molim vas lijepo, valjda vam je jasno s kim imate posla. Sve što se dogaðalo tog petka, stalo bi u jednu rijeè. Savršenstvo. Spust u kojemu je porazila specijalistice poput Götschl i Kildow za sedam desetinki sekunde, spust u kojemu je Anju Pärson ostavila za 66 stotinki sekunde. Ako je dan ranije Benjamin Raich bio siguran u zlato onog trenutka kad je Bode Miller otpao u spustu, Janica je nakon spusta znala da je blizu... - Oèekivao sam da æe ona i Anja biti otprilike jednake. Ili da ce Janica tijesno voditi - pricao je Ante Kosteliæ izmeðu spusta i slaloma.
Onda je noæ smijenila dan, upalili su se ocvali reflektori nad stazom Deborah Compagnoni.
- Nisam sretan što je druga vožnja pod svjetlom. Postavljeni su reflekorti samo s jedne strane, tko zna može li se uopæe tako voziti? - pitao se Ante. Znao je, naime, da Janica ne nosi leæe jer joj smetaju, da je vidljivost ionako slabija, a Janica ima preko dva minusa na svakom oku. Meðutim, ona je sve smirila.
Na startu druge vožnje, koju je Pärson odradila profesorski i vodila s 1,25 ispred Schild, Janica je bila smirena. I onda je poèeo ples izmeðu štapova, perfektna tehnika i superbrzina. Jedina...
- Upravo su mi rekli da je Janica prva u povijesti koja je osvojila kombinaciju pobijedivši i u spustu i u slalomu, a ta me je spoznaja osupnula. To je kao kad bi neki atletièar pobijedio na 100 i 800 m u istom danu. To je nemoguæe, to je fantastièno - sipao je pohvale Ante Kosteliæ dok mu je negdje u kutu oka zaiskrila suza. Vedran Pavlek razvezao je za to vrijeme osmijeh.
- Nismo vozili superveleslalom kako bi Janicu odmorili i sada se pokazalo da je to bilo dobro. No, ne kažem, Janica je u superformi i možda bi pobijedila i u superveleslalomu, ali tko zna što bi onda bilo s kombinacijom. Ma, ovo je super! - blistao je direktor.
On sam je uoci sezone rekao da je hrvatski cilj na SP-u jedna medalja. Vec nakon prvog nastupa imamo je, i to najsjajniju. Dok su se u cilj spuštali svi deèki iz Janièina tima, padali su dogovori. Ne, subotu nitko nije doèekao u postelji. Osim Janice, vjerojatno. O sljedeæim utrkama nije željela govoriti.
- Ne, ne do sutra. Sad se najprije želim odmoriti - rekla je. I neka se odmori. Još dan ranije pitao sam je što bi više željela zlato u kombinaciju (najviše je cijeni od svih disciplina) ili zlato u spustu (nikad nije pobijedila u toj utrci).
- Joj, to mi je tako teško odgovoriti - nije mogla dokuèiti. Onda sam se sjetio. Obje. Obje su najbolji izbor. Roðena pobjednica valjda samo iz pristojnosti nije to rekla. Nakon petka jedno veæ ima. Ali ne mora više ništa. Ona je doista sve napravila. Negdje je sviralo She is the One. Jedina za sva vremena.
|
|
|
Post by Tomica on Feb 5, 2005 11:58:34 GMT
Bravo Janica: jedino ona i rukometasi su HR zlato!
|
|